Het einde is nabij

Dit weekend was het tijd om de technische ruimte volledig af te werken. De nodige onderdelen waren ondertussen geleverd en dus kon ik zowel de blower (voor de luchtbellen) als de ozonator (voor de ontsmetting) monteren.

De volledige artikels kan u lezen als u doorklikt op de links in de tekst hierboven.

Ook de afwerking van de zijwanden is aardig wat opgeschoten.

Zijwanden met XPS panelen

Op de Raspberry Pi draait nu een daemon die de controle over de spa voor zich neemt. Deze deamon heb ik zelf geschreven in Python. De daemon controleert de filtratiecyclus, het moment waarop ozon aan het water wordt toegevoegd, de verwarming, de verlichting alsook de massagecyclus.

Een filtratiecyclus duurt 2u. In deze tijd wordt er gedurende 1u ozon in het water geïnjecteerd. De filtratiecyclus wordt iedere 12u herhaald. De filtratiecyclus wordt niet gestart als het waterniveau veel te laag is.

Een massagecyclus duurt 20 minuten. Daarna worden de massagepompen en de luchtbellen automatisch afgezet. Een massagecyclus kan niet worden gestart als het waterniveau in de spa lager dan de skimmer is.

Ik heb ook de interface grotendeels afgewerkt. De verlichting, de blower en de massagepompen zijn te bedienen via de webinterface.

Hieronder een kleine demo van de interface.

Zoals gewoonlijk volgt u het hele verhaal hier.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.