Diversen

De bubbels (blower)

De blower (LX AP400) werkt nog, ik ga hem (voorlopig) niet vervangen. Ik monteer hem wel hoog in de technische ruimte. Zo zit hij boven de waterlijn en zal er zeker nooit water tot in de blower vloeien. Ten tweede produceren de pompen warmte. Deze warme lucht zal stijgen en worden aangezogen door de blower. Er zal er dus (iets) warmere lucht (dan de omgevingslucht) in het bad worden geblazen.

LX AP400 Blower gemonteerd.

De ozongenerator (0³)

De ozongenerator of “ozonator” produceert ozongas door middel van een chip (Corona Discharge Chip). Dit gas wordt dan door een pompje geïnjecteerd in het badwater.

Ozon is een sterk desinfecterend gas dat de meeste bacteriën en micro-organismen zal doden. Het nadeel is dat het eens geïnjecteerd maar +-12u in het water aanwezig blijft. De behandeling met ozon zal dus elk etmaal herhaald moeten worden.

De ozonator (of beter de CD chip in de ozonator) heeft een levensduur van +- 9000 uren, dit is bij normaal gebruik ongeveer 2 jaar. Om dit eenvoudig bij de houden heb ik de installatiedatum met stift op de ozonator geschreven.

Ozonator

De “waste” of riool aansluiting

De filter heeft ook nog een 3de aansluiting: de ‘waste’ uitgang. Deze dient om het afvalwater af te voeren naar de riolering. Deze uitgang wordt gebruikt bij het reinigen (backwash) en het spoelen (rinse) van de filter of bij het leegpompen van de spa (waste).

Ik voorzie een buis naar de riolering zodat ik hierop de slang die van de filter komt kan aansluiten.

De technische ruimte ziet er binnen nu als volgt uit:

Filter met ‘waste’ aansluiting

Terug naar het overzicht.