Aan alle mooie liedjes komt een einde.

Het is tijd om het hoofdstuk spa-rebuild af te sluiten.

Er restte mij nog één ding af te werken. Dit werkje heb ik bijna 2 jaar ( 🙂 ) kunnen uitstellen maar nu moest het gebeuren. De warmtepomp werd destijds (tijdelijk) op een houten plank gemonteerd. Zoals alle doe-het-zelvers (of misschien ligt het wel aan mij) zullen beamen, wordt ’tijdelijk’ meestal wel ‘definitief’.

Tijdelijke montage van de warmtepomp

Zoals jullie kunnen zien aan de staat van de plank is het tijd om hier een echte, definitieve sokkel voor te maken.

De warmtepomp is met harde PVC buizen aangesloten dus ik heb weinig (geen) marge, de pomp moet op dezelfde plaats en op dezelfde hoogte teruggeplaatst worden. Alvorens de warmtepomp weg te nemen sla ik wat paaltjes in de grond en teken ik de huidige hoogte van de ‘sokkel’ op het paaltje af.

We zullen een sokkel maken in beton. De handige betoncalculator komt hier weer van pas. Om een sokkel te gieten van 1×0.5m, 10cm hoog hebben we nodig: 40kg zand, 18kg cement en 50kg grind.

Hup … naar de bouwhandel om materiaal en dan kan het feest beginnen. Ik begin met een kader te maken op maat van de sokkel die moet worden gegoten.

Ik maak de plaats waar de sokkel moet komen vrij en plaats het houten frame. Dat houten frame wordt op zijn plaats gehouden door nog enkele paaltjes die ik in de grond sla.

Om schade bij het storten van het beton te voorkomen zal ik de PVC leidingen en de warmtepomp beschermen. Ik plak de uiteinden van de PVC-buizen af ​​met wat tape en plaats een houten plank voor de warmtepomp.

De betonmolen wordt gestart, het is een kleine betonmolen dus ik zal in 2 keer het geheel moeten afmengen. Als de saus klaar is wordt ze in het frame gestort en glad afgestreken (want nu we toch bezig zijn kunnen we het evengoed mooi afwerken 😉 )

We zijn klaar, het is tijd om het materiaal af te kuisen en op te ruimen terwijl de chemie zijn werk doet.

Na enkele dagen uitharden maak ik het frame los en plaats ik de warmtepomp terug. Alles past perfect (ik ben altijd blij als er geen lekken zijn wanneer ik aan die dingen pruts) !

Voila, ik denk dat ik uitverteld ben. Natuurlijk blijft de hele build hier te lezen, maar ik moet op zoek naar een nieuw project en misschien zal ik er via deze blog over berichten.

Take care !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.