De winter komt eraan

Het is alweer een eeuwigheid geleden dat ik iet op mijn blog postte. Het laatste artikel dateert van eind juni (shame on me)!

Vorig jaar bestelde ik een nieuwe (op maat gemaakte) cover voor de spa. In volle covid-19 pandemie. Dat heeft blijkbaar bij heel wat bedrijven voor lang oplopende wachttijden gezorgd. Dit gold dus ook voor de cover die ik had besteld. In tussentijd hebben we ons beholpen met een zelf gefabriceerde cover.

Deze cover heeft heel wat herstellingen en ‘upgrades‘ gehad maar hij heeft zijn werk met brio uitgevoerd 🙂 .

Vorige week kwam (eindelijk) het nieuws dat de op maat gemaakte cover klaar stond om af te halen. Met wat hulp ben ik dus dit weekend die cover gaan ophalen bij de leverancier. Het resultaat is hieronder te bewonderen.

Wat mij betreft is dit de finishing touch. Ik ben tevreden met het overall resultaat. De kleur komt mooi overeen met de andere gebruikte materialen. De spa kan nu ook gebruikt worden door 1 persoon. De vorige cover benodigde 4 handen om de spa open te maken.

Door de stijgende energieprijzen krijg ik de laatste tijd regelmatig e-mails van mensen die mij vragen of de hele ombouw nu echt de moeite was. De spa is ondertussen bijna 1 jaar in gebruik en uiteraard heb ik een hele reeks metingen gedaan en alle uitgaven bijgehouden.

Ik zal binnenkort (in een volgende post) proberen uit te maken of we nu echt geld sparen of we het hele internet hebben volgeschreven met non-sense 🙂

De hele re-build van de spa is nog steeds hier te lezen.

Take care !

2 reacties op “De winter komt eraan

  1. Yves Bericht auteur

   Beste Anton,
   Ik moet hier nog een artikel over schrijven maar ik heb een kWh meter bij iemand die enkel met een elektrische heater verwarmt aangesloten om te kunnen vergelijken.
   De referentie is wel een moderne (geïsoleerde) spa.
   Op dezelfde periode (van 01/04/2021 tem 18/11/2021) heb ik 1500kWh verbruikt en de referentie met elektrische heater 2000kWh. Je zal zelf moeten uitrekenen wat je ROI is op de warmtepomp. Met de stijgende elektriciteitsprijzen zal dit uiteraard versnellen.
   Mvg

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.