Kleur bekennen

Het is alweer even geleden dat ik nog een bericht schreef over het spa renovatieproject.

De technische ruimte werd opgebouwd met planken van geïmpregneerd hout. Door het hout te impregneren met chemische stoffen is het beter bestand tegen schimmel en insecten. Om de technische ruimte te verduurzamen – en ook uit esthetische overwegingen (het oog wil ook wel wat) – zullen we ze extra beschermen met een laagje of 2 verf.

Ik verkies (uit gemakzucht) een 2-in-1 verf houtverf geschikt voor buiten waarbij de grond- en de eindlaag in hetzelfde product verwerkt zitten. Graag ook een kleur die matcht met de “sidings” die rond de spa werden geplaatst.

Vooraanzicht

Na een ritje naar de doe-het-zelf handel kies ik voor de (!!! opgelet !!! reclame 🙂 ) Levis DUOL lakverf (voor hout en voor buiten) in RAL kleur 7024 (graniet). Een potje of 2 van 0.75l zouden moeten volstaan om de technische ruimte (en ongetwijfeld mezelf ook een beetje) te bedekken met 2 lagen verf.

Ik volg uiteraard de aanwijzingen van de fabrikant op: 24u wachten tussen 2 lagen en eerst lichtjes opschuren. Het resultaat ziet er dan na 2 lagen als volgt uit:

Ondertussen ben ik nog bezig met het bedenken van een automatisch (bij) vulsysteem voor de spa. Maar dat is voer voor een volgend artikel 🙂 .

Zoals gewoonlijk is de rebuild van A tot Z nog steeds hier te lezen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.