Dat we goed aangekomen zijn

Het was ons een dagje gisteren … Het lang verwachte vertrek naar Amerika was aangebroken.

De vlucht(en)

  • 6.30u hup, taxi in naar de luchthaven;
  • 10.25u klaar voor de eerste, zeer korte vlucht van Brussel naar Amsterdam. Het taxiën op de luchthaven van Amsterdam van de landingspiste naar de terminal duurde bijna even lang als de vlucht zelf.

Dan hup, hup van het vliegtuig. Spurt, spurt naar terminal E17 voor de aansluitende vlucht naar Las Vegas. Een uurtje tussen twee vluchten en een beetje file bij de paspoortcontrole zorgt toch wel voor wat stress.

Nergens voor nodig zo bleek want het inchecken kon niet starten omdat het vliegtuig nog niet proper was. En toen iedereen aan boord was het weer wachten op toestemming van de verkeersleiding om te mogen vertrekken.

Om 13.11u gingen we uiteindelijk, met een half uurtje vertraging, de lucht in voor een vlucht van zo een uur of tien. Na aankomst in Las Vegas om 15u lokale tijd (+9u in België) stond ons nog een ritje van 3u naar Lake Havasu City te wachten.

Stress?

Bijkomend stresselementje, de AirTags. Ons aangeraden door onze goede vriend Geoff omdat KLM nogal vaak de mist in gaat met de bagage bij (kort op elkaar) aansluitende vluchten. Echter, het bleek in Brussel al te zijn misgegaan want bij aankomst op Schiphol bleek volgens de “Zoek Mijn” valies, één AirTag met valies, of eerder valies met AirTag, op Zaventem te zijn achtergebleven.

Mits wat peptalk van Yves, en een beetje ongeloof in de technologie, gingen we er van uit dat die valies wel mee was. Aangekomen in Las Vegas, bleek ze echter op 8.819 km te zijn achtergebleven maar dat geloofden we pas nadat we zoals twee onnozelaars tot het einde aan de bagageband zijn blijven staan. Ik weet het Geoff, het nut van de AirTag is niet voor niets te staan “sjarelen” aan de bagageband voor bagage die niet mee is. Gewoon doorgaan en een claim invullen op de website van KLM en dan komt het misschien allemaal wel goed.

(T)internet

Het klinkt allemaal simpel, KLM, website, claim maar deze twee kiekes hier hebben sinds aankomst in Las Vegas geen internet. En dat zal niet aan een gebrek aan voorbereiding gelegen hebben. Zo belooft Proximus automatische activering van de ” Daily Roaming Pass” maar “nougabollen” hier. Niks internet, niks roaming pass en het paswoord van de WiFi in onze verblijfplaats blijkt onvindbaar.

Dan maar plan B (we hadden ons wel degelijk voorbereid), zoeken naar een Amerikaanse prepaid sim-kaart. Het is ondertussen al wel 20.30u lokale tijd dus zo fris en monter zijn we niet meer. Toch wagen we ons erop om naar een telefoonprovider te rijden hier even verderop maar die blijkt net zijn deuren te hebben gesloten. Dan maar naar de Walmart want we hadden ook wel gelezen dat ze in de grootwarenhuizen sim-kaarten verkopen. Je moet er wel je plan mee trekken om te ze activeren maar ja, dat lukt ons wel zeker. Oh ja, en je moet er internet voor hebben ook.

Als bij wonder krijgt Yves bij het thuiskomen een kleine ingeving. De WiFi router nog eens in alle richtingen draaien en keren en wat blijkt, het paswoord staat er verdorie op. Klein vreugdedansje en activeren die handel. Al loopt ook dat niet van een leien dakje want dat ding wil niet werken op Yves zijn GSM. De mijne raakt gelukkig wel aan de praat en zo geschiedde dat we omstreeks 22u lokale tijd eindelijk onze bagage claim konden indienen.

Tot overmaat van ramp werd ook dat nog een huzarenstukje want ook de website van KLM had zo zijn kuren. Mits 25 omwegen en heel veel geduld slaagden we er toch in de claim in te dienen. Dank u Yves!

En de valies?

Volgens de laatste info, ook terug te vinden na alweer 25 omwegen, zou de ontbrekende valies morgen, 1 oktober, naar Las Vegas vliegen. Hopelijk is dat effectief zo want laat het nu net de valies zijn met al onze zomerkledij voorzien voor week 1 van onze trip. De valies die meegekomen is zit namelijk vol met de kledij voor de “koudere oorden” die later deze reis op het programma staan.

Dit alles gezegd zijnde zijn we vandaag dan maar wat kleren gaan shoppen. Het zijn hier helaas niet de meest fancy winkels dus echt geweldig gaan we er de komende dagen niet uitzien 🙂