Van de woestijn naar het woud en een skioord (zonder sneeuw)

Dat het ging waaien vandaag, dat was aangekondigd. Dat de wind onze planning lichtjes zou dwarsbomen dat hadden we niet verwacht.

Stonden gepland:

  • Meteor Crater
  • Walnut Canyon (optioneel)
  • Arizona Snowball
  • Rit naar Grand Canyon N.P.

Meteor Crater

De naam zegt het zelf dus heel veel uitleg over wat het is moet ik niet geven.

Het gaat inderdaad om een krater gevormd door de inslag van een meteoriet zowat 50.000 jaar geleden. De meteoriet raakte het plateau aan een snelheid van 64.000 km/u of 18 km/seconde en bracht een explosie teweeg waarbij 3 miljoen ton steen in het rond werd verspreid. De krater was 210 meter diep met een diameter van ongeveer 45 meter.

Op minder winderige dagen als vandaag kan je op de rand van de krater wandelen.

Meteor Crater werd ook gebruikt als trainingssite voor de eerste landing op de maan. Er staat een trainingscapsule tentoongesteld die echter nooit in de ruimte is geweest.

Walnut Canyon

Walnut Canyon had doorgegaan indien ik niet de Gondola had geboekt bij Arizona Snowbowl. Toen ik tijdens onze trip naar Meteor Crater vaststelde dat de lift in Arizona Snowbowl was gesloten wegens, u raadt het, hevige wind dacht ik dat we er ook zouden aan zijn voor de moeite bij Walnut Canyon. Met zijn 272 trappen naar beneden had het geen doen geweest. Het waaide vandaag wel degelijk heel hard…

Zo hard dat Yves moeite had om de auto op de baan te houden.

Arizona Snowball

Na een dik uur rijden (zigzaggen) op een stoffige autobaan kwamen we aan bij Arizona Snowbowl. De tickets waren volgens de website “non-refundable” dus besloten we om toch eens te gaan aanhoren wat onze mogelijkheden waren om het bedrag alsnog te recupereren. Toen ze hoorden dat we van het verre België kwamen stelden ze zelf spontaan de terugbetaling voor. Wij blij 🙂

Arizona Snowbowl ligt op 2.805 meter boven zeeniveau en ontvangt een gemiddelde jaarlijkse sneeuwval van 660 cm. De sneeuw valt er gemiddeld van midden november tot eind april. De top op 3.505 m is bereikbaar met een lift en levert een hoogteverschil van 700 m op. Op die hoogte heb je een prachtig uitzicht op het de vulkaan, de red rocks in Sedona, en zelfs Grand Canyon op een heldere dag. 

Helaas hebben we ons tevreden moeten stellen met het uitzicht vanop het terras van Agassiz Lodge.

Om toch nog wat te genieten van de omgeving maakten we een korte wandeling, de Aspen Loop Trail.

Grand Canyon N.P.

Als kers op de taart eindigde onze trip vandaag in Grand Canyon N.P. waar we nog net de zonsondergang konden meepikken.

Morgen volgt ongetwijfeld meer nieuws over Grand Canyon N.P.